VÄRISILMÄ PELTIKATTOMAALI AKVA 3L MUSTA

63,90 /ast

Tämä tuote on saatavilla vain Värisilmä-myymälöissä.
Katso lähin Värisilmä-myymäläsi tästä

VÄRISILMÄ PELTIKATTOMAALI AKVA on vesiohenteinen peltikattomaali.
MaalausRYL 2012:n mukaiset maalaustuoteryhmät 441, 443, 446 ja 448. Kiiltoryhmä 5, himmeä.

Tuotetiedot

Käyttökohde

2.6 Katto- ja metallipohjamaalit

KÄYTTÖKOHTEET

Uusien maalaamattomien galvanoitujen peltipintojen maalaukseen ja vanhojen maalattujen tai tehdaspinnoitettujen peltikattojen huoltomaalaukseen.


KÄYTTÖOHJE

SINKITYT PELTIKATOT: Peltipinta pestään peltipesuaineella ennen maalausta ja huuhdellaan huolellisesti puhtaalla vedellä. HUOM! Pesuaine ei saa kuivua maalattavaan pintaan. Mahdollinen ruoste poistetaan esim. teräsharjaamalla.

HUOLTOMAALAUS: Kaikki vanha hilseilevä ja huonosti kiinni oleva maali sekä ruoste poistetaan. Pinta pestään kohteeseen sopivalla pesuaineella ja huuhdellaan puhtaalla vedellä. HUOM! Pesuaine ei saa kuivua maalattavaan pintaan.

Huoltomaalaus, teollisesti pinnoitetut peltipinnat: VÄRISILMÄ PELTIKATTOMAALI AKVA soveltuu useimpien teollisesti pinnoitettujen peltien huoltomaalaukseen. Epävarmoissa tapauksissa tulee soveltuvuus ja tartunta varmistaa koemaalauksella. Teollisen pinnoitteen kunto ja tartunta peltiin tulee arvioida tarkoin. Jos vanha pinnoite on pahoin vaurioitunut, haalistunut/liituuntunut, halkeileva tai irtoilee laajoilta alueilta, se on poistettava kokonaan ennen maalausta. Vanhan heikosti alustassaan kiinni olevan pinnoitteen irtoamista ei voida pysäyttää huoltomaalaamalla.


POHJAMAALAUS:

VÄRISILMÄ PELTIKATTOMAALI AKVA maalataan suoraan puhtaalle sinkitylle ja galvanoidulle pinnalle sekä huolellisesti pestyjen vanhojen alkydi- tai akrylaattimaalien tai teollisten pinnoitteiden päälle. Ruosteesta puhdistettujen, paljaiden teräspintojen pohjamaalaukseen käytetään FERREX AQUA ruosteenestomaalia.


MAALAUS:

Ennen käyttöä maali sekoitetaan huolellisesti. Maalia ohennetaan tarvittaessa vedellä 5 – 15 tilavuusprosenttia.


UUDET MAALAAMATTOMAT PINNAT:

Maali levitetään siveltimellä tai korkeapaineruiskulla. Sivellinmaalauksessa maali levitetään kahteen kertaan. Ruiskumaalauksessa kokonaiskalvonpaksuus voidaan maalata kertamaalauksena. Suositeltava korkeapaineruiskun suutinkoko on 0,015 – 0,019″.


HUOLTOMAALAUS:

Puhdistettujen vauriokohtien paljas, ruosteeton peltipinta paikkamaalataan VÄRISILMÄ PELTIKATTOMAALI AKVAlla. Pahoin ruostuneiden, puhdistettujen teräspintojen pohjamaalaukseen käytetään FERREX AQUA ruosteenestomaalia. Katto ylimaalataan VÄRISILMÄ PELTIKATTOMAALI AKVAlla.


MAALAUSOLOSUHTEET:

Maalattavan pinnan tulee olla kuiva. Maalaustyön ja maalin kuivumisen aikana (huomioitava myös maalausta seuraavan yön lämpötila) tulee ilman, pinnan ja maalin lämpötilan olla yli +10°C ja ilman suhteellisen kosteuden alle 80 %.


Maalattavan pinnan lämpötilan kohotessa yli +40°C:n maalin levitysominaisuudet ja tartunta alustaan heikkenevät. Pinnan lämpötila ei saa olla yli +40°C, ettei tuotteen sisältämä vesi haihdu liian nopeasti, maalipintaan muodostu huokosia, tarttuvuus heikkene tai kuplia ilmene.


VARASTOINTI:

Ei saa jäätyä.


TEKNISET TIEDOT

Kuiva-ainepitoisuus: N. 38 tilavuus-%


Haihtuvat orgaaniset aineet (VOC): EU VOC raja-arvo (kat A/i): 140 g/l. Tuotteen VOC: max. 140 g/l.


Käytännön riittoisuus: n. 7 m²/l, n. 40 µm kuivakalvoa, yhden kerran sivellinmaalaus.


Tiheys:n. 1,2 g/ml


Kuivumisaika, +23°C, ilman suht. kosteus 50 %

– pölykuiva 1 tunnin kuluttua

– päällemaalattavissa 8 tunnin kuluttua


Kuivuminen hidastuu ilman ollessa viileä ja/tai kostea.


Ohenne & välineiden pesu: Vesi. Työvälineet pestään välittömästi käytön jälkeen lämpimällä vedellä ja tarkoitukseen soveltuvalla pesuaineella.


Kiilto: Himmeä


Värisävyt: Perusmaalit 1 ja 3, jotka voidaan sävyttää sävytyspastoilla peltikatto- ja ulkomaalivärikarttojen sävyihin sekä vakiosävyt musta, ruskea, harmaa ja tummanpunainen.