Virtasen Maalitehdas

Virtanen yhdistää perinteet ja nykyajan.

Virtasen maalit on Myrskyluodolla testattu

Virtasen maalitehdas on paraislainen maaleja ja lakkoja valmistava yritys, joka keskittyy erilaisten perinnemaalien valmistukseen. Yritys on perustettu vuonna 1979, mutta tehtaan perustaja Aimo Virtanen aloitti maalien valmistuksen Paraisilla jo vuonna 1959. Useimmat nykyiset maalit perustuvat edelleen hänen kehittämilleen resepteille.

Yrityksen tunnetuin tuote ovat Virtasen vuonna 1963 kehittämä pellavaöljypohjainen neljän öljyn maali. Se on legendaarisen kestävä, hengittävä öljymaali ulkokäyttöön kaikille hirsi- ja puupinnoille. Neljän öljyn maalin etuina muihin pellavaöljymaaleihin sekä erityisesti latekseihin verrattuna on parempi hengittävyys ja hyvä imeytyminen puuhun. Ulkoseinämaalien ja kyllästeiden lisäksi tehdas tuottaa myös akryyli- ja peltikattomaaleja sekä esimerkiksi homeenpoistoainetta.

Virtasen Saariston värit -värikartta

Rannikon karut, mutta kauniin monipuoliset olosuhteet ja vuoden kierto ovat värikartan väreissä vahvasti mukana. Virtasen Saariston Värit perustuvat NCS-sävyihin. Värikartan sävyihin voidaan sävyttää kaikki Virtasen sisä- ja ulkomaalit.

Yrittäjä Aimo Virtanen kertoo videolla, miten legendaarisen maineen saavuttanut Virtasen 4 Öljyn Laatumaali sai alkunsa 1960-luvun alussa.

 

Osa II

Osa III