Unelma Hangossa | Kun kaikki on vielä mahdollista

Unelma Hangossa | Kun kaikki on vielä mahdollista

Kävin viime viikonloppuna Hangossa ja otin vielä lisää mittoja asunnosta. Tunnetila-tapaamisessa selvisi, että vaikka minulla oli kasa mittoja, niin vielä muutamia puuttui. Mutta ei hätää, tilanne on nyt paikattu.

Vähän mietityttää, että miten tarkkaan niitä mittoja pitäisi ottaa. Lasketaanko oven tai ikkunan karmi vielä seinän mittaan vai ovatko ne osa oven/ikkunan mittoja? Meneekö jotain pilalle, jos olen ottanut mitan väärin? Luotan kuitenkin siihen, että mitat ovat riittävän tarkkoja siihen, että suunnittelun mittasuhteet asettuvat oikein ja materiaalitilaukset mitoittuvat kuten pitääkin. Ei kai ne muutkaan asiakkaat voi olla täydellisiä mittaajia?

Tunnetila-tapaaminen oli innostava. Kävimme läpi myös suunnittelijani Kristan aiempia töitä ja kovasti odotan näkeväni oman kohteeni hänen referenssilistallaan jatkossa. Tuntui, että oma valmisteluni eli siis lähinnä unelmieni kasailu oli riittävä tuohon tapaamiseen. Krista sai hyvin ajatuksistani kiinni. Kävimme kuvakansiotani läpi ja oma varmuuteni hankkeesta lisääntyi, kun sain käydä läpi omia perusteitani sille, että miksi mikin kuva oli kansiooni päätynyt.

Tunnetila-sisustuspalvelu ottaa kantaa erityisesti pintoihin ja kävimme avartavaa keskustelua siitä, että miten tunnelman rakentamisen kannalta kannattaa tiloja jakaa tapetillisiin ja maalattuihin. Jään jännityksellä odottamaan löytyykö esimerkiksi tulevan pönttöuunin taakse vanhalta tiiliseinältä näyttävää pintaa vai edustaako se yhtä ristiriitaisista toiveistani ja tilalle tuleekin jotain paremmin haettuun tunnelmaan sopivaa. Kylpyhuoneeseen olin vaatimattomasti toivonut marmoria ja tästä Kristalla oli näyttää samoin tein erilaisia vaihtoehtoja, myös niistä ns. epäaidoista, mutta ainakin minun silmääni täysin aidolta näyttäviä laattoja. Oih, voisiko se muutos olla jo tehtynä?

Pintojen lisäksi kaipasin kunnon suunnitelmaa kylpyhuoneesta ja wc-tilasta sekä valaistuksesta ja ylipäätään kalustuksesta. Ilahduin kovasti kuullessani, että Värisilmä Showroom Suomenoja pystyy tarjoamaan myös nämä suunnitelmat minulle Tunnetila-sisustussuunnitelman lisäksi.

Nykyistä tunnelmaa

Edellinen juttuni poiki palautetta, että olisi kiva nähdä ennen-kuvia. Koostin tähän muutaman kuvan, jotta pääsette nykyiseen tunnelmaan mukaan. Kuvissa näkyy nykyisen kylpyhuoneen sinivalkoinen väritys boordilaattoineen, puolipaneloidun olohuoneen sinisyys, makuuhuoneen keltaisuus porinmatteineen sekä olohuoneen nurkkaa koristava takka, johon en todellakaan ole viitsinyt tulta sytyttää virityksen kummallisuudesta johtuen.

Olemme huomenna lähdössä viettämään joulua Hankoon. Ajatelkaa, että seuraava joulu Hangossa onkin sitten uuden tunnelman äärellä. Alkuvuodesta ollaan varmaan jo suunnitelmien äärellä. Kenties silloin tulee kohdattavaksi myös aikatauluun ja budjettiin liittyviä valintoja. Juuri nyt on aika kiva, kun kaikki on vielä mahdollista. Jännittävä muutoksen vuosi odottaa!

Unelma Hangossa
Kirjoittaja

Unelma Hangossa

Unelma Hangossa -blogisarjaa kirjoittaa 44-vuotias Helsingissä asuva nainen, jonka perheeseen kuuluvat kaksi teini-ikäistä lasta ja yksi vallaton koiranpentu. Blogin mukana pääsemme seuraamaan yli satavuotiaan puutaloasunnon kokonaisvaltaista muutosta. Matkaoppaana toimii Värisilmän Tunnetila-sisustuspalvelu.