Unelma Hangossa | Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty?

Unelma Hangossa | Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty?

Viimeisetkin mitat on juuri toimitettu ja en millään meinaa jaksaa odottaa millaisina suunnitelmina Kristan kanssa käydyt keskustelut alkavat realisoitumaan. Samaan aikaan olen selvitellyt, millaisia lupia remontin toteuttamiseen mahdollisesti tarvitaan. Onnistuuko kaikki mitä on ajateltu? Vai alkavatko ensimmäiset kompromissit häämöttämään horisontissa? Seuraava vaihe onkin saada luvat kuntoon, jotta itse remontti voisi alkaa.

Vaikka olen ollut hidas sekä mittojen että lupapapereiden kanssa elämän ollessa hetkellisesti hektisempää taas toisella suunnalla, en vieläkään ole päässyt ohi voimakkaasta haaveilusta Hankoon liittyen. Olen yrittänyt kysyä itseltäni myös sitä, että johtuuko hitaus siitä, että olen halunnut pysyttäytyä tässä unelmoinnissa kiinni. Tässä vaiheessa nimittäin kaikki on vielä täydellistä. Tätä en kuitenkaan tunnusta.

Viikonloppuna ulkoilin meren rannalla. Oli huumaavaa inspiroitua lumisen maiseman sävyistä ja muodoista. Sinistäkin sinisempää, syvää ja jopa kohtalokasta sävyä. Vaaleampaa sinistä, joka kurkotteli kohti lumen valkeutta luoden illuusion keväästä. Toinen toistaan huikeampia luonnon ihanuuksia.

Olin toki jo aamukahvia nauttiessa ajatellut, että tänään kannattaa lähteä ulos, kun siellä on varmaan niin kaunistakin. Mutta villeinkään mielikuvitus ei pysty luomaan niitä kokemuksia, joihin sitten oikeasti pääsee kun astuu ovesta ulos. Nyt on siis aika laittaa vauhtia myös minun suunnitelmiini, varmasti toteutus ja ne oikeat kokemukset remontoidussa unelmassa tulevat olemaan jotain paljon, paljon enemmän kuin mitä olen osannut kuvitella.

Unelma Hangossa
Kirjoittaja

Unelma Hangossa

Unelma Hangossa -blogisarjaa kirjoittaa 44-vuotias Helsingissä asuva nainen, jonka perheeseen kuuluvat kaksi teini-ikäistä lasta ja yksi vallaton koiranpentu. Blogin mukana pääsemme seuraamaan yli satavuotiaan puutaloasunnon kokonaisvaltaista muutosta. Matkaoppaana toimii Värisilmän Tunnetila-sisustuspalvelu.