Unelmien makuuhuone Blueprintillä virtuaalifiilistellen

Unelmien makuuhuone Blueprintillä virtuaalifiilistellen

Anna halusi muuttaa sekalaisessa käytössä olleesta, epäviihtyisästä pikkuhuoneesta itselleen makuuhuoneen. Blueprint-ohjelman avulla monista mieleen tulleista eri vaihtoehdoista valikoitui se ihanin: seesteinen vaalea makuusoppi, jossa uni maistuu.

Anna Olaskari haaveili itselleen tummasta makuuhuoneesta, jossa yhdessä seinässä olisi luontoaiheista tapettia ja vastapäätä olisi tummanvihreäksi maalattu seinä. Sopiva tilakin oli olemassa: Välillä työ- tai lastenhuoneena, välillä väliaikaisena varastona palvellut pieni huone.

Suunnittelussa Anna käytti maksutonta Blueprint-sisustussuunnitteluohjelmaa. Hän syötti ohjelmaa huoneen mitat, jolloin ohjelma loi huoneesta 3D-mallin oikeilla mittasuhteilla. Eri värejä ja tapettikuoseja oli ohjelmalla helppo testata ja se havainnollisti hyvin konkreettisesti, minkälaiselta huone olisi tummana näyttänyt. ”Onneksi en lähtenyt suinpäin ostamaan maaleja ja tapetteja! Blueprintin avulla ymmärsin, että niin pienestä huoneesta olisi tullut liian synkkä. Huoneeseen paistaa aamuaurinko, mutta loppuajan päivästä se on melko hämärä”, Anna sanoo.

Tunnelmaa helppo etsiä

Luovuttuaan tumman huoneen ideasta, Anna halusi kokeilla viidakkomaista teemaa. ”Ehdin jo päätyä vihreäsävyiseen, suurikuosiseen tapettiin, mutta joku siinä kuitenkin vielä otti vastaan. Tajusin, että tapetin kuosi oli liian suuri ja eksoottinen juuri tähän tilaan. Ohjelman avulla pystyi todella hyvin hahmottamaan tapetin kuvion koon”, Anna kiittää.


Suunnitelmat palasivat taas lähtöruutuun. Anna pähkäili tapetteja taas pitkin tovin ja etsi oikeanlaista tunnelmaa Blueprintin avulla. ”Leikittelin eri väreillä, vihreällä, keltaisella ja ruskean sävyillä. Edelleen haaveilin tummia maalisävyjä vastakkaiseen seinään, mutta ohjelman avulla päädyin siihen, että sen tulisi kuitenkin olla se vaaleampi.”

Tavoitteeksi huoneen tunnelmassa kirkastuikin seesteisyys. Lisäksi suomalainen metsä ja sen rauhallisuus alkoi inspiroida Annaa. Lopulliseksi valinnaksi tuli harmaa satumainen metsäkuosinen tapetti.

Vaaleaa metsäkuosia

”Se on monipuolinen ja silti hillitty ja olen siihen todella tyytyväinen. Itseni tuntien tiedän, että seinälle tulee väriläikiksi joka tapauksessa lisää tauluja ja tykkään vaihdella usein kodin tekstiilejä vuodenaikojen ja tunnelmien mukaan”, hän taustoittaa.

Luonnonläheistä tunnelmaa huoneeseen tuovat muun muassa tummanvihreät samettiverhot ja viherkasvit. Huoneen pienuudesta johtuen Anna halusi minimoida tavaroiden määrän: Parisänky täyttää huoneen niin, että sivuille jää hädin tuskin yöpöydille tilaa. ”En kuitenkaan ole sisustuksellisesti minimalisti, vaan kaipaan ympärilleni melko runsastakin, kerroksellista sisustusta. Näin pienessä huoneessa se kuitenkin näyttää nopeasti sotkuiselta tai ahtaalta. Tapetti tuo huoneeseen kaipaamaani struktuuria ja silloin on helpompi pitää tavaratkin minimissään”, Anna selventää.

Epäviihtyisästä tilasta lempipaikaksi

Aiemmin epäviihtyisä huone on nyt Annan lempipaikka. ”Ennen ylimääräinen tavara kertyi aina tänne ja sinne heitettiin vaatekasat, jos tuli yllätysvieraita eikä siellä viihtynyt kukaan koskaan. Nyt se on kodin seesteisin tila. Vielä ei ole yhtään tauluakaan seinällä, koska fiilistelen edelleen pelkkää tapettia. Yötkin tulee nukuttua paremmin kuin ennen!”, Anna hehkuttaa.

Annan mielestä näinkin pienessä projektissa Blueprintistä oli paljon hyötyä. ”Parasta oli se, että pystyi helposti hahmottamaan lopputuloksen, suosittelen lämpimästi!  Vinkiksi, että myös huonekalut kannattaa mallintaa oikeaan kokoon, sekin auttaa hahmottamaan tilaa kokonaisuudessaan paremmin.”