Muovittomat perinnemaalit valittiin puutalon ulkomaalaukseen

Muovittomat perinnemaalit valittiin puutalon ulkomaalaukseen

Maaliasiantuntijan neuvoilla sekä hengittävillä ja muovittomilla maaleilla palautetaan vanha puutalo entiseen loistoonsa.

Maaliasiantuntija Eini Riski Värisilmä Espoo Muuralasta on mukana satavuotiaan puutalon maalausprojektissa. Eini on selvittänyt, millä maaleilla vanha puutalo on aiemmin maalattu ja missä kunnossa maalipinta on. Katso tästä  videot kohdekäynnistä ja maalisävyn valinnasta.

Talo on alunperin maalattu perinteisellä öljymaalilla. Jossain vaiheessa öljymaalin päälle on tehty lateksilla huoltomaalaus, jonka seurauksena pinta on ratkennut paikoittain. Lisäksi sokkelissa on murentumia ja pinnat ovat kaupunkipölystä johtuen aika pölyisiä. Kohdekäynnin pohjalta Eini laati suunnitelman maalausurakasta sekä maaliasiantuntijan apuvälineillä ja tutkimustensa perusteella valitsi kohteeseen öljypohjaiset perinnemaalit. Kysy Uulan tuotteista lähimmästä Värisilmä-myymälästä tai lue Uulan kotisivulta.

UULA Pohjamaali

Pinnat pohjamaalataan kertaalleen vesiohenteisella Uula Pohjamaalilla, joka on hengittävä, hajuton ja muoviton maali.

UULA Petrooliöljymaali

Pohjamaalin päälle maalataan puolihimmeällä, pellavaöljystä valmistetulla Uula Petrooliöljymaalilla. Hengittävästä maalipinnasta kosteus haihtuu, eikä puu lahoa sen alla.

UULA Pellavaöljymaali

Puolikiiltävällä Uula Pellavaöljymaalilla maalataan ovet ja ikkunanpuitteet. Uula Pellavaöljymaali valmistetaan keitetystä pellavaöljystä sekä aidoista pigmenteistä.

Värisävyt valittiin yhdessä asiakkaiden kanssa

Maalipintaa haluttiin raikastaa ja auringon haalistamaa värisävyä kirkastaa, jotta talon upea loistokkuus saatiin esiin. Väri ei voi poiketa paljoa nykyisestä, joten nyt talon nykyistä väriä freesataan aurinkoisemmaksi keltaiseksi ja yhdistetään siihen vähän vaniljan väriä.

Talon ulkolaudoitukseen sävy 2015 Kaura ja nurkkiin sekä räystäänalusiin sävy 2006 Vanilja. Sokkeli ja ovet maalataan sävyllä 6320 Safiiri.

Maaliasiantuntijan suosittelemat tuotteet ja toimenpiteet

Talon pinta pestään kauttaaltaan ulkokäyttöön tarkoitetulla BioComp maalipesulla ja kaikki kohdat mistä maali on irti, kaavitaan pois. Kohde on upea vanha rakennus, joten lateksipinta on hyvä poistaa kokonaan. Pinnat pohjamaalataan kertaalleen vesiohenteisella Uula Pohjamaalilla ja sen jälkeen pinnat maalataan pellavaöljystä valmistetulla Uula Petrooliöljymaalilla. Sokkeli paikataan tarkoitukseen soveltuvalla korjauslaastilla ja maalataan Uula Petrooliöljymaalilla. Lahovaurioituneet puuosat vaihdetaan uusiin vastaaviin ja pohja- ja pintamaalataan kuten muutkin osat. Myös ovet pestään ja hiotaan ennen maalausta.

Maalien tuoteselosteet kannattaa aina lukea läpi huolellisesti ja kertoa niistä myös maalaajalle. Ulkoportaiden askelmiin Eini ei suosittele maalia vaan esimerkiksi laatoitusta, jolloin portaat kestävät hyvin kulutusta.

Kysy Uulan tuotteista lähimmästä Värisilmä-myymälästä tai lue Uulan kotisivulta.

Katso lähin Värisilmä-myymälä