Beautiful Traditions -tapettimallisto romantiikan ystäville

Beautiful Traditions -tapettimallisto romantiikan ystäville

Boråstapeter on taas luonut uutta. Tällä kertaa vähän romanttisempiin sisustuksiin sopivan Beautiful Traditions -malliston, jonka inspiraatio kumpuaa Ruotsin maaseudulta suunnittelija Sissa Sundlingin tulkinnan kautta.

Runsaita kukkia, ryhdikkäitä pystyraitoja ja ornamenttikuvioita sisältävä mallisto tarjoaa etenkin maaseuturomantiikasta pitäville tyyliä, johon on helppo yhdistää skandinaavista sisustustraditiota. Sarjan alla on 7 kuosia ja 35 tapettia.
Kuten kuvista taas näkyy, malliston kuvamaailma on herkullinen ja inspiroiva, eli valinta voi olla vaikeaa. Oma nyrkkisääntöni on se, että valitse tapettisuosikeistasi se, mihin katse kiinnittyi ensimmäisenä eli ole rohkea. Toisaalta muista myös värimaailma, mihin yhdistät. Tapetilla tuo niin helposti persoonaa ja karaktääriä tilaan. Jo yksi tehosteseinä voi toimia tietyn tyylisen sisustusteeman luojana ja muuta ei paljon tarvita.

Vanhoissa taloissa tapetti voi myös toimia ns. ajankuvan vahvistajana eli tapetin tyylisuunta linkittää talon ja sen sisustuksen saumattomasti yhteen.

Tapettien kiinnitys onnistuu kaikille kiinteille ja puhtaille seinäpinnoille. Tapetointi on myös helppoa, samoin tapetin poistaminen. Varsinkin, kun kyseessä ovat nämä nykyajan tapetit. Esimerkiksi non-woven -pohjaiset tapettivuodat kiinnitetään aina suoraan seinään. Liisteri levitetään seinälle ja tapetti kiinnitetään suoraan seinäpintaan. Se on oikeasti aika helppoa. Monella on vielä mielessä ikivanhat paperipohjaiset tapetit, joiden poistaminen on ihan oma työnsä. Näin ei ole enää.

Aikoinaan, kun tapetoin keittiön seinämme New Contemporaryn Woods -tapetilla, oli aikaa aamupäivä ja oikein hyvin onnistuin, vaikka kyseessä oli ensikertalainen ja tapetti, joka vaati hyvin tarkat kohdistamiset. Muistaa mittaamisen, kuosin kohdistamisen ja tekee työn huolella.

Värisilmän kätevästä tapetointikoulusta saat selkeät ohjeet, vinkit ja lista tarvikkeista, joita tarvitset. Jos nyt aikaa ja intoa ei kuitenkaan löydy uuden taidon opiskeluun, voi tapetille tilata myös tekijän Värisilmän kautta. Onhan se tietysti niin, että esimerkiksi vanhojen talojen korkeat huoneet ja vinot katot tuovat omat vaatimuksensa tapetointiin. Se ei kuitenkaan ammattilaiselle ole este tai hidaste.

Olkaa rohkeita valinnoissa. Tapetit tuovat niin hienosti persoonallisuutta sisustukseen.

Hyviä tapetointeja!

Minna Jones
Kirjoittaja

Minna Jones

Sisustusstylisti ja -suunnittelija Minna Jonesin sisustusjutuissa on tuotu esille hänelle mieleisiä materiaaleja ja tuotteita, sekä erilaisia sisustustrendejä. Inspiroivia lukuhetkiä!