Lexington tapettimallistossa rentoutta ja luksusta

Lexington tapettimallistossa rentoutta ja luksusta

Ruotsalaisbrändi Lexington Company on tuonut markkinoille uuden aluevaltauksensa, Boråstapeterin kanssa yhteistyössä tuotetun Lexington-tapettimalliston.

Lexington Company on tunnettu ns. ”New England” tyylistä, jonka tyylin ydin rakentuu klassisen ja maalaisromanttisen linjan välille. Tietynlaista merihenkistä rentoutta, kodikkuutta ja luksuksen ripausta unohtamatta. Kuosien ja värien kirjo on yhteen sointuva ja hillitty, sinisen ja hiekan sävyjen noustessa selkeästi esille. Malliston tapetit on nimetty Bostonin alueella vaikuttavien tai vaikuttaneiden, kuuluisien kirjailijoiden mukaan ja yhtenä inspiraation lähteenä on toiminut myös Uuden Englannin matkaopas vuodelta 1899.

Mukana on raitakuoseja, merihenkisiä karttoja, romanttisempia kukkakuoseja sekä ripaus geometrisyyttä. Valitsin nyt kahdeksan malliston tapettia ja näiden inspiroimana loin pienillä elementeillä sisustusinspiraatiota syyskuulle – New England / Lexington hengessä.

lexington blogi_5

Vasemmalla Arthur, jonka kuosi rakentuu kirjoituskoneen yksittäisistä kirjaimista. Tapettia löytyy kahdessa eri värissä. Alla ryhdikäs raita Dan, josta viisi eri väri versiota.

Sisustustuotteet:
Säilytyskorit H&M Home, valaisin Ellos ja tuoli Forme.
Valaisin ja paperikassit Ellos. Pinnasohva Ikea.

lexington blogi_4

Vasemmalla kaunis, kirjan sivuista taitettu Mark. Alla hienovarainen, pystyraidoista rakentuva Stephen, josta löytyy viisi eri sävyä.

Sisustustuotteet:
Musta puukehyksinen peili Ellos, karhu kynttilänjalka H&M Home.
Tuoli Forme ja pussilakanasetti sekä seinävalaisin Ellos.

lexington blogi_3

Vasemmalla hillitty kukkakuosi Harriet, jota löytyy neljässä eri värissä. Alla raikas Louisa, josta saatavilla viisi eri väriä.

Sisustustuotteet:
Lasikupuvalaisin, maljakko, pellavainen tyyny, seinävalaisin, pussilakanasetti ja valkoinen metallituoli Ellos.

lexington blogi_1

Vasemmalla digitalinen kuvatapetti Boston Harbour eli vanhan Bostonin satama-alueen kartan mukaan painettu tapetti. Alla kukkainen Emily, josta löytyy kaksi eri sävyä.

Sisustustuotteet:
Pöytävalaisin Ellos. Rottinkikorituoli Granit. Tuoksukynttilä H&M Home.
Nojatuoli Ellos. Pussilakanasetti ja kynttilänjalka H&M Home.

 

Jos uusi Lexington sarja kiinnostaa, kannattaa käydä selailemassa myös malliston omat tapettikirjat, joiden kautta aukeaa myös tapettien eläväpintainen struktuuri. Kirjat löytyvät Värisilmä- liikkeistä ja Color Cafe showroomilta.
Ja tästä linkistä löytyvät sarjan kaikki tapetit.

Kollaasien kaikki kuvat: Valmistajat.

Minna Jones
Kirjoittaja

Minna Jones

Sisustusstylisti ja -suunnittelija Minna Jonesin sisustusjutuissa on tuotu esille hänelle mieleisiä materiaaleja ja tuotteita, sekä erilaisia sisustustrendejä. Inspiroivia lukuhetkiä!