Uusia sisustustuulia Tukholmasta

Uusia sisustustuulia Tukholmasta

Värisilmän Tunnetila-suunnittelijat eri puolilta Suomea kävi upeilla Stockholm Furniture & Light Fair 2019 -sisustusmessuilla.


Stockholm Furniture & Light Fair 2019 -sisustusmessuilla helmikuun alussa kävimme tutustumassa uusimpiin trendeihin ja bongailemassa Unelmien Värejä. Lue, mitä Värisilmän ammattilaisille jäi messuista mieleen!

Tummia sävyjä, pellavaa ja okraa

Harmoninen värien käyttö. Värejä käytettiin messuilla rohkeasti. Harmaata ei näkynyt oikeastaan ollenkaan, sen oli selvästi korvannut toisaalta vahvat, toisaalta pastelliset murretut sävyt. Unelmien Värejä näkyi hyvin monipuolisesti!
Väriyhdistelmät. Monivärisillä osastoilla värit oli yhdistelty sointuvasti toinen toisiinsa, kuten pellava ja okra. Mukana oli myös tummia sävyjä, kuten Unelmien Värien tummansinistä Mielenmaisemaa, jota oli terävöitetty esimerkiksi kirkkaankeltaisella yksityiskohdalla. Esimerkiksi kylpyhuonekalusteosastolla oli yhdistelty keltaiset lamput tumman tehosteseinän yläpuolelle.
Puu: Luonnollista pintaa, uusia käyttötarkoituksia. Huonekaluissa puu oli tyypillisesti käsitelty niin, että puupinnan oma luonne oli jätetty näkyviin. Puu tuli vastaan myös yllätyksellisissä paikoissa, kuten kylpyhuoneiden tai keittiöiden hanojen runko-osissa.
Uutta hanoissa. Iänikuisen kromin tilalle oli puun lisäksi tullut myös ruusukullan ja kuparin sävyjä, ja lisäksi vaikuttavan näköisiä mustia hanoja.
Akustiikkaa ja estetiikkaa. Akustiikkaa näkyi paljon ja vihdoin esillä oli myös kauniita ratkaisuja! Oululaisen Lovin huopaiset parimetriset graafiset akustiikkapuut ja -linnut olivat todella hienoja ja tutkitusti toimivia.

Mari Silventoinen, Värisilmä Parikkala
Tunnetila-suunnittelijan avulla löydät unelmien värit, tutustu Mariin.

Luksusta arkeen kukka-asetelmilla

Valkoisen poissaolo. Valkoista oli vain muutamalla osastolla, jotka erottuivat lähinnä epäedukseen. Nämä messut olivat todella värikkäät: oli sinistä, vihreää, terrakottaa ja keltaista. Vaaleissa pinnoissakin oli aina joku kaunis beigen sävy, kuten vehnä.
Pyöreät muodot. Messuilla oli paljon muhkeita, pehmeitä muotoja, jotka loivat todella kotoisaa, pesämäistä tunnelmaa. Pyöreä muotokieli kulki messuilla jatkumona huonekaluista holvikaaren muotoisiin oviaukkoihin ja esimerkiksi peileihin.
Vihreys. Taidokkaat ja näyttävät kukka-asetelmat toivat osastoille väriä ja silmäniloa, jota huomasi kaivanneensa harmailla loskakeleillä. Hyvä muistutus siitä, että kotiinkin saa helposti pientä arjen luksusta kun panostaa vaikka leikkokukkiin kerran viikossa!

Kokolattiamatot. Nämä ovat tulleet jäädäkseen.
Ilmatilan merkitys. Messuosastoissa yhtenä näyttävyyden elementtinä oli ehdottomasti korkeus. Kun asioiden ympärille saa tilaa, myös ylöspäin, ne tulevat kauniisti esiin. Tämä kannattaa muistaa kotienkin sisustuksessa.

Krista Saurio, Värisilmä Showroom Suomenoja
Tunnetila-suunnittelijan avulla löydät unelmien värit, tutustu Kristaan.

 

Paljon ideoita sisustussuunnitteluun

Harkittua minimalismia. Messuosastojen esillepanoista sai paljon ideoita sisustussuunnitteluun. Osastoja ei oltu sullottu täyteen koristeluja, vaan oli valittu yksi tai kaksi esinettä, jotka oli laitettu kauniisti esille rauhallista taustaa vasten. Vaikka värejä oli paljon, kokonaisuudet olivat selkeitä ja yksinkertaisia.
Tummat sävyt. Täällä pohjoisessa käytetään paljon valkoista pitkän ja tumman talven takia. Inspiroiduin messuilla rohkaisemaan asiakkaita myös tummien värien käyttöön, koska niillä saa luotua aivan erilaista tunnelmaa.
Huonekalutekstiileissä railakkaita kuvioita. Sohvien päällyskankaiden kuoseissa oli värien ja muotojen iloittelua kuten lintuja oksalla tai suuria kukkia. Näyttävät kuviot ovat siirtyneet tapeteista kankaisiin!
Rouhea metalli. Maskuliinisuus korostui monissa metallisissa huonekaluissa: esimerkiksi ruokailuryhmässä, joka oli kulutettu rouhean näköiseksi. Ollaan päästy kauas kliinisestä kromista ja hyvä niin.
Laattojen muodot. Laatoissa värimaailma on nyt rauhallinen ja pastellinen mutta muodot ovat sitäkin villimpiä. Kuusikulmaisia, salmiakkeja ja simpukan muotoisia laattoja!

Mari Marjala, Värisilmä Rovaniemi
Tunnetila-suunnittelijan avulla löydät unelmien värit, tutustu Mariin. 

Katso lisää messukuvia Facebook-sivuiltamme!

Inspiroiduitko?

Minkä tyylisen kodin haluat? Minkälaiset lattiat mihinkin tilaan? Mikä tapetti sopii yhteen valitun lattian kanssa? Kuka tämän kaiken tekee?  Värisilmän Tunnetila-sisustuspalvelun avulla muutat ideasi toimivaksi kokonaisuudeksi.