Tunnetila-sisustuspalvelu uudisti Tonin kodin

Tunnetila-sisustuspalvelu uudisti Tonin kodin

Toni Koskela voitti Tunnetila-kisan ja sai sisustusavuksi Värisilmän Tunnetila-suunnittelijan Minna Pihlajaniemen. Näin syntyi koti, joka tuntuu ja näyttää omalta!

Nuoren miehen suunnitelmiin kuului juuri hankitun kerrostaloasunnon täysremontti. Remontointitaitoa löytyy, mutta sisustuksessa Toni kaipasi avuksi ammattilaisen silmää ja tietämystä. Värisilmän Tunnetila-kisan voitto osui tähän saumaan kuin lottovoitto. – Minulla ei ole hirveästi ”värisilmää”. Olisin laittanut kaikki seinät valkoisella ja mennyt muutenkin tosi pliisuilla valinnolla, Toni myöntää.

Tutustu Tunnetila-sisustuspalveluun ja varaa aika

Ideasta kohti sisustussuunnitelmaa

Tunnetila-suunnittelijaksi valikoitui Minna Pihlajaniemi  Värisilmä Oulusta. Minna kuunteli Tonin toiveet, otti langat käsiinsä ja laati Tonille sisustussuunnitelman. Värivalinnoissa Minna huomioi myös Tonin huonekalut, jotta värit sointuvat myös niiden kanssa yhteen. – Olin erittäin mielissäni siitä, että Minna ei lähtenyt toteuttamaan yhtä yksityiskohtaa, vaan otti heti kokonaisuuden huomioon, Toni kertoo.

Apua pintamateriaalien valintaan

Nykyään erilaisten pintamateriaalien tarjonta on erittäin runsas. Lisäksi sävyjä vaikkapa lattiaan löytyy moneen makuun. Sisustussuunnittelijan avustuksella se oikea vaihtoehto nousee esiin isostakin määrästä. Minna Pihlajaniemen opastuksella Tonin jalkojen alle valikoitui lopulta tunnelmaltaan kaksi varsin erilaista lattiavaihtoehtoa.

Toni ihastui Saarni-parkettiin

Vaaleaksi sävytetty saarni vai selkeästi tummempi tammi? Muutaman nukutun yön jälkeen Toni päätyi vaaleaksi sävytettyyn valoisaan saarniparkettiin mattalakatulla pinnalla.


Kun Sinulla on oman kodin sisustaminen ajankohtaista, ota yhteyttä Tunnetila-sisustuspalveluun, saat avuksesi henkilökohtaisen sisustusneuvojan.
Tutustu ja varaa aika

Valkoinen väistyi värien tieltä

Maalivärikarttojen kymmenet variantit saivat Tonin aluksi hämmentymään. Onneksi Minna oli tehnyt ennakkotyötä Tonin toiveiden ja kalusteiden pohjalta. Pienenä yksityiskohtana sekin oli huomioitu, että Toni säilyttää polkupyörää huoneistossaan. Valkoisen sijaan seinäpinnoille valittiin yhteistuumin myös jotain ihan muuta: rohkeita ja persoonallisia värejä. Värimaailmasta tuli ajan hengen mukaisesti vahva ja luonteikas.

Sininen on valttia

Toni päätti, että makuuhuoneeseen tulee harmaaseen taittuva sininen seinä ja keittiöön välitilaa myöten hieman tummempi farkkuväri eli denimin sininen. – Jotenkin tuntuu, että voiko tämä todellakin olla näin helppoa, toteaa Toni, joka ei ole aiemmin toiminut sisustussuunnittelijan kanssa.

Mitä tuli opittua?

– Suunnitelma pitää tehdä ehdottomasti paperille, niin se ei ole vain remontoijan päässä vaan suunnitelmaan voi remontin edetessä aina palata, Toni summaa kokemuksensa.

ENNEN-JÄLKEEN

Katso videolta remontin suunnitteluvaiheita

Tonin valitsemat pintamateriaalit:

  • Lattia: Parketti: Parla Saarni Soprano 1-s
  • Keittiön seinä ja välitila: Maali: Tikkurila Luja 7. Sävy TVT N429 Denim
  • Makuuhuoneen seinä: Maali: Värisilmä Sointu. Sävy TVT S429
  • Eteisen tehosteseinä: Maali: Tikkurila Luja 7.  Sävy TVT 1951

Tonin Tunnetila-palkinto

Värisilmä järjesti keväällä 2018 Tunnetila-kisan, jossa luvattiin tehdä yhden suomalaisen sisustushaaveista totta. Voittajaksi valikoitui Toni Koskela Oulusta. Tonin palkinto sisälsi Tunnetila-sisustuspalvelun sekä 5000 €:lla pintamateriaaleja.