Wonderland-tapettien luontokuvat lumoavat

Wonderland-tapettien luontokuvat lumoavat

Ruotsalaisen Hanna Werningin Boråstapeterille suunnittelema satumainen Wonderland-tapettisarja tuo sisustukseen luonnon ja eläimet. Tapettien upeat, värikkäät kuosit ja luonto sekoittuvat satujen taikaan.

Wonderland-malliston eloisat tapettikuosit ovat taattua Hanna Werningiä. Kuvakirjamaisissa kuoseissa erilaiset kasvit kukoistavat ja eläimet vaeltavat yllättävissä ympäristöissä. Peurat laiduntavat korallien lomassa ja hopeiset koivut kasvavat palmujen katveessa. Ne toimivat kuin hienovaraisina vihjeinä nykyisestä monikulttuurisesta elinympäristöstämme.

Monet yksityiskohdat paljastuvat vasta, kun kuvioita katsoo lähempää. Ne kätkevät itseensä myös vihjeitä esimerkiksi monikulttuurisuudesta ja toivosta.

– Nautin värien, muotojen ja leikkisän tyylin yhdistämisestä tärkeisiin teemoihin. Se tuo syvyyttä kuoseihin. Nimi Wonderland, Satumaa, nousi mieleeni heti suunnitteluprosessin alkuvaiheessa. Nimi määritti tunnelman koko mallistolle. Halusin luoda kuoseihin satumaisen, vapaan maailman, Hanna Werning kertoo.

Jokaisessa kuosissa oma tarinansa

Wonderland-mallistossa on yhdeksän eri kuosia, joista on yhteensä 31 erilaista väriversiota. Digitaalisia kuvatapetteja on kaksi, joissa Flyttfrö- ja Koralläng-kuoseista on toteutettu suuremmat versiot. Jokainen kuosi kertoo oman tarinansa: ne pukevat kuviksi satumaisen metsän, pehmoisten pilvien, yllättävän koralliriutan, tähtien peiton ja kukoistavien kasvien kauneuden.

 

Vahvasta hempeään värimaailmaan

Värimaailmaltaan Wonderland on Hanna Werningille tyypilliseen tapaan voimakas ja eläväinen. Vahvasävyisten, 70-luvun henkisten tapettien rinnalla nähdään myös kevyempiä, pastellisävyisiä versioita kuoseista.

Mallistossa on tällä kertaa mukana myös aiempaa yksinkertaisempia ja graafisempia kuoseja, kuten esimerkiksi viuhkamainen Stjärnflor-tähtikuvio ja pisteistä koostuva Molntuss-pilvikuvio. Niiden juju on siinä, että kuvion voi hahmottaa useammalla tavalla.

Ruotsalainen suunnittelija ja kuvittaja Hanna Werning on tehnyt yhteistyötä Boråstapeterin kanssa jo vuosikymmenen ajan. Wonderland on Werningin neljäs tapettimallisto Boråstapeterille.


Kun sisustaminen herättää kysymyksiä

Ota yhteyttä Värisilmän Tunnetila-sisustuspalveluun ja saat avuksesi henkilökohtaisen sisustusneuvojan. Hänen avulla löydät mieleiset tapetit tai vaikka koko kodin pintamateriaalit ja muutat ideasi toimivaksi kokonaisuudeksi. Huolella tehty määrä- ja kustannuslaskelma auttaa välttämään epämieluisat yllätykset remonttibudjetissa.