Värisilmä Asuntomessuilla – Kylpyhuoneiden laatoista kakkoskodin kunkku

Värisilmä Asuntomessuilla – Kylpyhuoneiden laatoista kakkoskodin kunkku

Nelihenkisen perheen hirsitalon kylpytiloihin toivottiin sitä kuuluisaa jotain, joten Värisilmän Tunnetila-suunnittelija Minttu Hakala päätti tehdä kylpyhuoneen laatoista kakkoskodin katseenvangitsijan. Naantalin Asuntomessujen Villa Nådesta tuli tumma rauhoittamispaikka koko perheelle.

Miltä kuulostaisi valinnan helppous? Kun Jessica ja Ville Hänti päättivät rakentaa Naantalin Asuntomessuille kakkoskodin, halusivat he apua pintamateriaalien valintaan. Näin pariskunnalle jäi aikaa keskittyä rakennuspuuhiin ja saada kohde ajoissa valmiiksi. Apuun kutsuttiin Värisilmän Tunnetila-sisustuspalvelu ja sisustussuunnittelija Minttu Hakala, joka sai vapaat kädet kylpyhuoneen laattojen ja muiden materiaalien valintaan.

”Asuntomessukohteiden sisustaminen on suunnittelijalle aina mielenkiintoinen projekti, sillä samalla tehdään sekä oikeille ihmisille koteja että kootaan ajankohtaisia messusisustuksia.”

Villa Nåden päämökin kylpyhuoneeseen valikoitui ABK:n Interno9-sarjan laatta. Kuvat: Jessica Hänti

Tehosteseinän sijaan tehostelaattoja

Minttu Hakala tietää, että hirsitaloissa materiaalit eivät saa kilpailla keskenään.

”Hirren pitää antaa olla pääosassa, joten halusin valita sen pariksi jotain aivan erilaista.”

Villa Nådessa on kaksi kylpytilaa; päämökin kylpyhuone ja saunamökin pesutilat. Asiakkaat toivoivat Hakalalta yksinkertaista yleisilmettä jollakin pienellä jujulla. Perinteisesti messukohteisiin valitaan uusinta uutta, mutta Hakala päätyi toisenlaiseen ratkaisuun, jonka arveli olevan asiakkaidensa näköinen.

”Päädyin käyttämään yhtä suosituinta laattamallistoamme, italialaisen ABK:n Interno9-sarjaa, koska se sopi aivan loistavasti ympärillä olevaan luontoon.”

Toinen kylpytila on saunamökissä, jossa sama laattateema jatkuu. Kuvat: Jessica Hänti

Internon avulla kylpytiloihin löytyi myös se ”juju”. Monipuoliseen sarjaan kuuluu eri kokoisia laattoja, joista Hakala suunnitteli kiinnostavan kokonaisuuden.

Hakala kuvailee laatan kuviointia jopa teollisen näköiseksi, mutta sävyt, kuten ”Rust”, ruoste, ja ”Mud”, muta, ovat hyvin luonnollisia.

”Kuvio on aika raffi, mutta sävyt kuin suoraan kallioista ja männyistä. Ja siksi tämä sarja sopiikin hienosti myös hirsitaloon.”

Makuuhuoneen lattiaan valittiin monisävyinen musta palamatto. Kuvat: Jessica Hänti & Kontio

Kokolattiamatto makuuhuoneisiin

Makuuhuoneisiin Minttu ehdotti lattiamateriaaliksi trendikästä kokolattiamattoa. Jessica ja Ville innostuivat ajatuksesta ja väriksi valittiin kirjava musta. Musta matto sopii tyylikkäästi yhteen Timberwisen uutuusparketin ja talon mustien kaapistojen kanssa. Musta on kaunis kontrasti luonnolliselle hirrelle.

”Kokolattiamatoista on vuoden aikana tullut todellinen hitti! Ne ovat ominaisuuksiltaan loistavia etenkin makuuhuoneisiin, sillä matto on oiva akustoiva elementti.”

Keittiössä ja oleskelutiloissa on Timberwisen upea EBEN-parketti salmiakkiladonnalla. Kuvat: Kontio

Monet kaipaavat Hakalan mukaan kotiin ylellistä hotellifiilistä, käytännöllisyyttä unohtamatta.

”Aikuisten makuuhuoneisiin voi valita pehmeää ja upottavaa villaa, mutta lastenhuoneisiin kannattaa valita tiivispintaisempi tekstiilimatto.”

Matto on helppo irrottaa ja pestä vaikka paine- tai höyrypesurilla. Myös mökille tai kakkoskoteihin, kuten tässä tapauksessa Villa Nådeen, sopi hyvin juuri tekstiililaatta. Tekstiililaattalattian kanssa ei tarvitse stressata maton likaantumisesta tai muusta haaverista.  Yksittäinen tekstiililaatta on helppo tarvittaessa vaihtaa. Tekstiililaattalattian voi myös pestä.

”Mattoa tilataan aina pari ylimääräistä palaa, jotka voi pesun ajaksi asettaa tyhjään kohtaa. Helppoa!”

Jessica ja Ville antoivat Tunnetila-suunnittelija Minttu Hakalalle täysin vapaat kädet modernin hirsimökkinsä pintamateriaalien valinnan suhteen. Kontion Sky House 50-mallista muokattiin sekä päämökki että rantasauna. Kuvat: Kontio

Tunnetila-palvelu helpottaa rakentajan ja remontoijan arkea

Asuntomessukohteen suunnittelu toteutettiin täysin etänä. Kiireisille asiakkaille se sopi mainiosti. Myymäläkäyntejä ei tarvittu, sillä Hakala lähetti Värisilmän näytelaatikon kotiin tutkittavaksi.

Näytepalvelumme avulla asiakas voi tutkia laattoja, tapetteja, värimalleja ja lattiapintoja kotoa käsin.”

Hakala itse on myös tottunut etäsuunnittelija.

”Käyn Google Earthin avulla aina paikan päällä ja katsastan maisemat. Se ja asiakkaan lähettämät kuvat kohteesta sekä mahdolliset ideakuvat riittävät käynnistämään suunnitteluprojektin ensimmäisen tapaamisen jälkeen.”

Kun toiveet on kirjattu ylös, Hakala hahmottelee tilasta 3D-suunnitelman. Valmiita suunnitelmia hiotaan asiakkaan kanssa yleensä muutaman kierros, jonka jälkeen tavarat voidaan tilata joko suoraan rakennustyömaalle tai lähimpään myymälään.

”Tässä kohteessa päästiin kerralla maaliin”, Hakala iloitsee ja jatkaa:

”Tämä oli varsinainen unelmien kohde, sillä meillä oli heti alusta alkaen Jessican ja Villen kanssa sama näkemys kokonaisuudesta.”

3 vinkkiä mökkirakentajalle – Tunnetila-suunnittelija Minttu Hakalan pintamateriaalitärpit

  1. Huomioi mökin käyttötarkoitus! Jos vuokraat kohdetta, suosi lattiassa esimerkiksi vinyylilankkua. Se kestää kolhuja parkettia paremmin. Hiihtokeskuskohteissa puolestaan kannattaa pohtia, mikä lattia ja laatta kestää monoilla tallustelua.
  2. Mitä mökillä tai kakkosasunnolla tehdään? Mennäänkö sinne viikonlopuksi tekemään töitä vai lataamaan akkuja? Värit tekevät tunnelman. Rauhoittumispaikka syntyy valitsemalla tummaa puuta ja murrettuja sävyjä, kuten utuisia pastelleja tai ruskean eri sävyjä. Aktiivisempi puolestaan energisoituu sinisen ja vihreän sävyistä ja vaaleista pinnoista.
  3. Suojaa hirret auringolta. Tämän hetken hitti ovat UV-suojatut täysin muovittomat öljyvahat, joilla hirren pinnan voi sävyttää ja suojata lialta ja auringon aiheuttamalta kellastumiselta. Vanhan hirsimökin omistaja voi vaalentaa käsittelemättömän kellastuneen hirren lipeäkäsittelyllä, jonka jälkeen hirsi suojataan mieleiseksi.

Kaipaatko apua sisustus- ja pintamateriaalien valinnassa? Varaa aika lähimmälle Tunnetila-suunnittelijalle tai lue lisää palvelusta.

Varaa aika suunnittelijalle