Rivitalon täydellinen muodonmuutos. Katso tulokset

Rivitalon täydellinen muodonmuutos. Katso tulokset

Kaunis, pyöreä portaikko sai Aino Rajasuon ihastumaan alkuperäisessä kunnossa olevaan 1960-luvun rivitaloasuntoon.

Tervetuloa tutustumaan Ainon remontoituun kotiin! Katso videolta kodin esittely:

Viihtyisä, mukava, moderni ja yksilöllinen. Näillä adjektiiveilla voisi kuvata Ainon 90-neliön rivitalokotia. Asunto on kokenut täydellisen muodonmuutoksen. Muutaman rakenteellisen muutoksen ja pintojen uudistamisen jälkeen asunto on kodikas ja moderni koti, jossa kuitenkin on mukana mukava säväys 1960-lukulaisuutta.

Kun talon remontti on valmis, portaikko on kauniin asunnon todellinen kruunu.

Tunnelma syntyy jo portaikossa

Niin, ne pyöreät portaat. Muutos portaissa ja aulatilassa kuvastaa hyvin koko remontin luomaa tunnelmaa. Vihreät muovipintaiset portaat on päällystetty mustalla hartsipinnoitteella. Portaiden viereinen seinän päällysteenä on käytetty Siparilan Vire-struktuuripaneelia ”Vire-paneelia käytetään tavallisesti sauna- ja kylpytiloissa, mutta se toimii akustoivana ja tunnelmaa luovana elementtinä myös tässä portaikoissa”, Aino kertoo.

Tilan tunnelman sitoo portaiden yläosaan sepällä teetetty metallinen seinämä. ”Alun perin tähän oli suunnitteilla lasiseinä, mutta se olisi ollut epäkäytännöllinen. Musta metallinen seinämä siivilöi valoa hienosti rappuihin ja sopii erinomaisesti talon tunnelmaan.”

Kompakti keittiö ja olohuone

1960-luvulla rakennetussa talossa makuuhuoneet olivat nykymittapuun mukaan valtavan suuria, mutta keittiö ja olohuone todella pienet. Remontissa kaadettiinkin olohuoneen ja keittiön välinen seinä, jotta molempiin huoneisiin saatiin tilan tuntua. Lisäksi olohuoneen ja makuuhuoneen välistä seinää siirrettiin hieman makuuhuoneen puolelle.

Sekä olohuoneessa että keittiössä lattiamateriaalina on käytetty Decolife-vinyylikorkkia, joka on suosittua etenkin lemmikki- ja lapsiperheissä. ”Materiaali on aivan ihana. Se on hyvin luonnollinen ja näyttää aidolta puulta. Mikä parasta se tuntuu jalan alla mukavalta”.

Helppohoitoinen ja kestävä vinyylikorkkilattia on Decolife-malliston Argent Oak. Tutustu mallistoon verkkokaupassa.

Olohuonetilan ja keittiön välissä on saarreke, jossa on hieman paksumpi pöytämateriaali kuin keittiön pitkällä seinällä. ”Halusin toteuttaa tämän näin, jotta pöytäpintoihin saadaan hieman moniuloitteisuutta.” Keittiön pitkä seinä on laatoitettu kattoon asti kalanruototekniikalla. ”Olen seinään todella tyytyväinen. Se näyttää upealta, ja seinäpinta on ihanan yhtenäinen. Keittiön seinällä on muuten niin paljon tapahtumia, että tämä ratkaisu rauhoittaa mustan keittiön upeasti.”

Ennen ja jälkeen.

Sisustuksen kultaisia yksityiskohtia.

Kalanruotoladonta on tehty Carrara-malliston mattapintaisella kaakelilla.

Olohuoneessa ruokailutilan seinässä on kaunis tapetti – Cole & Son -malliston Mediterranea. ”Tapetti yhdistää kullan ja hopean sävyt, jota on käytetty kodin yksityiskohdissa. Lisäksi se tuo asuntoon hauskaa etelän henkeä.”

Cole & Sonin Mediterranea-tapetista löytyy neljä kaunista sävyvaihtoehtoa.
Katso vaihtoehdot!

Seesteiset makuuhuoneet

Suurimpaan makuuhuoneeseen laitettiin Golvabian kokolattiamatto. ”Tämä on kätevä, sillä matto koostuu pienemmistä ruuduista. Jos siis mattoon tulee sotkua, voi vain yhden palan pestä tai vaihtaa. Itse makuuhuoneeseen matto tuo pehmeyttä ja lämpöä.” Pienemmissä makuuhuoneissa on käytetty neutraalin värisiä, maalattuja tehosteseiniä. ”Esimerkiksi vihreä tehosteseinä toimii asunnossa mainosti. Talossa on vihreä ja täällä on paljon muitakin vihreitä elementtejä. Tästä saa esimerkiksi vaaleanpunaisella tai graafisemmilla sävyillä maustettuna eri makuihin sopivan huoneen.”

Aino on remonttiin todella tyytyväinen

”Toivottavasti muutkin saavat inspiraatiota tästä remontista. Tästä on hyvä oppia, että remontissa kannattaa mennä sen mukaan, mitä asunto tarjoaa eli muutoksissa on hyvä toteuttaa järkevästi. Tällainen remontti on mahdollinen kaikille, kun vaan lähtee rohkeasti asiaa edistämään. Remontin suunnittelussa ja toteuttamisessa on fiksua käyttää myös ammattilaisten apua”, Aino kannustaa.

Kun tarvitset remontissa sisustusapua

Ota yhteyttä Värisilmän Tunnetila-sisustuspalveluun ja saat avuksesi henkilökohtaisen sisustusneuvojan. Hän auttaa sinua löytämään mieleisesi sävyt ja pintamateriaalit. Palvelu on maksuton. Tehdään haaveistasi totta!

Tutustu Tunnetila-sisustuspalveluun

Ainon remontin tuotteet

Pintamateriaalit, laatat ja tapetit sekä lattia ovat Värisilmän valikoimista.  Cole & Son Mediterranea -tapetti, Decolife-vinyylikorkkilattia, Engblad & Co Origin -tapetti sekä Carrara-laata. Lisäksi remontissa oli seuraavat tuotteet:

* yksilasinen, puusta valmistettu sisäikkuna HR-Ikkunat.
* Kokolattiamatto Flooria. Paloista tehty matto on ideaali moneen tilaan. Sen kuljettaminen myös ylempiin kerroksiin on helppoa, kun tuote on paloissa eikä suuressa rullassa.
* Listatalon mustat lattialistat tuovat särmää.
* Vinyylimatot Beija Floor
* Kiinteät valaisimet E-lite valaistuksen tuotteita. Langaton pöytävalaisin ulkokäyttöön on hauska ja käytännöllinen, jos pistorasiaa ei ole lähettyvillä. Yhdellä latauksella saa valoa 7 tunnin ajan.
* Novacolorin kalkkimaalipohjaiset seinämaalit ovat kauniita ja ekologisia. Myös efektimaalit makuuhuoneissa Novacolorin valikoimasta.
* Struktuuriseinä Siparila Vire
* Hanat HansGrohe/Axor
* Suihkukulma Svedbergs
* Keittiön kalusteet Carlo Casagrande 
* metallikaiteen teki seppä Jouko Nieminen, Rauta-aika.
* Portaiden ja alakerran eteisen hartsipinnoitteet Belle Arti