Näin valitset oikeat maalausvälineet – vinkkejä siveltimen valintaan ja pensselipesuihin

Näin valitset oikeat maalausvälineet – vinkkejä siveltimen valintaan ja pensselipesuihin

Maalausprojektisi etenee nopeasti ja turvallisesti hyvällä siveltimellä. Värisilmä auttaa oikeiden maalien ja työvälineiden valinnassa.

Milloin valita keinoharjassivellin ja milloin luonnonharjas?

Jos maalaat vesiohenteisella maalilla, valitse keinoharjassivellin. Se ei ime itseensä vettä. Jos käytät vesiohenteisen maalin kanssa luonnonharjasta, se imee vettä ja turpoaa, jolloin maalausjäljestä tulee epätasainen.

Luonnonharjasta tehtyä sivellintä kannattaa käyttää öljypohjaisilla maaleilla ja lakoilla. Luonnonharjaksen rakenne edistää maalinnostokykyä ja lisää maalin pitoa.

Kun maalaat kalkkimaaleilla, voit levittää sitä siveltimellä, sienellä tai telalla, jopa käsin. Tuolien ja muiden kalusteiden maalaamiseen sivellin sopii parhaiten, suurempiin pintoihin tela on hyvä vaihtoehto.

Maalausprojektisi etenee nopeasti ja turvallisesti hyvällä siveltimellä ja sopivilla apuvälineillä, kuten jatkovarsi, työtikkaat -ja -tasot. Ulkomaalauksessa valitse säänkestävä maalarinteippi. Käsittele pinnat ennen maalausta maalipesulla. Näin varmistat parhaan lopputuloksen.

Julkisivujen maalaukseen sopivia siveltimiä

  • Vesiohenteiset maalit: keinokuituharjassivellin tai sekoiteharjassivellin.
  • Öljymaalit: luonnonharjassivellin tai sekoiteharjassivellin.
  • Puuöljyt ja puunsuoja‐aineet: sekoiteharjassivellin.

Kun maalauskohteena on katto, ikkunanpokat tai ovenkarmit

Valitse kattomaalaukseen siihen tarkoitettu, työn rasituksen kestävä sivellin, jossa on kestävä harjas, esim. hevosen jouhta. Ikkunanpokiin sopii 30‐50 mm leveä yleissivellin tai soikea sivellin. Soikean siveltimen käyttö vaatii taitoa ja totuttelua. Oven karmit maalaat parhaiten 70 mm leveällä ulkosiveltimellä.

Sokkeleiden maalaamiseen sopii ulkomaalisivellin, jossa on kääntyvä tai taivutettu, jatkovarteen sopiva varsi. Sokkelit voi maalata kätevästi myös pitkänukkaisella telalla, jossa on lankamainen nukka. Aitojen ja kaiteiden maalaamiseen ulkomaalisivellin valitaan maalauskohteen leveyden mukaan, yleensä noin  70‐100 mm on sopivin vaihtoehto.

Terassit ja kalusteet maalataan puuöljysiveltimellä

Ulkokalusteille sopii 50‐70 mm puuöljysivellin, jossa on puuvarsi. Terassin lattioiden käsittelyyn voi valita jatkovarteen sopivan puuöljysiveltimen, mikrokuitelan, terassi- tai lattiasiveltimen tai maalaustyynyn. Olipa maalausväline mikä tahansa, terassit kannattaa pestä terassinpesuaineella ennen käsittelyä.

Puhdista pensseleitä pensselipesulla

Siveltimien puhdistukseen kannattaa varata pensselipesua. Lyhyiden työtaukojen ajan työvälineet voi säilyttää esim. muovipussiin käärittynä. Pese siveltimet käytön jälkeen, niin harjakset pysyvät pehmeinä ja notkeina.

BioComb Pensselipesu on riittoisa ja ympäristöystävällinen valmiste siveltimien, maaliruiskujen ja muiden työvälineiden puhdistamiseen vesi- ja liotinohenteisista maaleista. BioComp Pensselipesu liuottaa myös kuivunutta maalia. BioComb Pensselipesu sisältää luonnollisia kasviöljyjä, jotka pitävät harjakset pehmeinä. Tuote on biohajoava.

Kun on aika hankkia pensselit ja maalit, Värisilmän maaliasiantuntija auttaa

Kun talon maalaus tai laiturin kunnostus on ajankohtaista, tai päätät maalata sisällä seiniä, Värisilmän maaliasiantuntija auttaa sinua valitsemaan oikeat maalit ja työvälineet. Halutessasi hän löytää urakallesi myös tekijän. Tervetuloa Värisilmään!

Katso lähin myymälä