Vintro Chalk Paint -kalkkimaalit

Vintro Chalk Paint -kalkkimaalit

Hiihtoloma on takana ja urheilullisen viikon jälkeen on taas todella kiva palata työpöydän äärelle. Postipoika kiikutti juuri ennen lomia Värisilmän uutuuksia eli Vintro-kalkkimaalipurkkeja.

Tämä on mielenkiintoinen tuote, jota nyt pienessä muodossa testailin vähän vaneripaloihin. Lähinnä maalin koostumusta ja värien sävyjä.

Viime vuosina kalkkimaalit ovat nousseet taas esille. Niiden ekologisuus, myrkyttömyys ja mieto tuoksu ovat monelle mieleen. Vesipohjaiset, liitumaiset maalit ovat mattapintaisia ja ne kuivuvat nopeasti. Vintro-kalkkimaalit ovat myös heti valmiita käyttöön eikä erityisiä pohjatöitä ei tarvitse tehdä. Luonnollisesti pohjan täytyy olla puhdas ja pölytön, mutta erityistä pohjamaalausta ei tarvitse tehdä, kuten esimerkiksi jauheesta itse sekoitettavissa kalkkimaaleissa.

Itse olen miettinyt seinien maalaamista kalkkimaalilla ja tähän tarkoitukseen sarjasta löytyy Vintro Supreme, joka on kaunis mattapintainen sisustusmaali seinä- ja kattopinnoille.

Entä sitten itse maali. Suurin yllätys itselleni oli koostumus eli hyytelömäisyys, joka tekee maalista helpon käsitellä. Oma mielikuvani kalkkimaalista on sellainen litku, joka maalatessa roiskuu ympäriinsä. Testissä kuitenkin huomasin, että esim. vähän karheampaa puupintaa maalatessa on maalia hyvä ohentaa vähän vedellä. Sileämmällä pinnalla maali toimii varmasti hyvin ohentamattakin. Peittävyys on todella hyvä ja sävyt, joita muuten löytyy 45, ovat sekoitettavissa keskenään. Minulla oli testissä vähän utuisempia sävyjä Pebble, Cloudburst ja Dove.

Levittäminen onnistuu myös vaahtomuovi- tai lyhytkarvaisella telalla. Työvälineen valinta vaikuttaa luonnollisesti pinnan struktuuriin. Telalla jälki on tasainen ja pensselillä työstettynä jää ”käsityön jälkeä”. Kohteesta riippuen kannattaa miettiä, millä maalia työstää. Ja testaaminen ennen aloitusta kannattaa aina. Jos maalia haluaa käyttää kulutusta kestävissä pinnoissa, kannattaa pinta viimeistellä Vintro-sarjan vahalla tai lakalla.

Vasemmalta oikealle Pebble, Cloudburst ja Dove.

 

Nyt jatkan kokeilua. Sen verran hyvät nämä valitsemani sävyt ovat ja on kiva nähdä kuinka toimivat esimerkiksi peltipinnalla. Eli ehkä palaamme vielä myöhemminkin Vintro-kalkkimaaleihin.

Ja muuten, eikö olekin tyylikkäät maalipurkit?

Minna Jones
Kirjoittaja

Minna Jones

Sisustusstylisti ja -suunnittelija Minna Jonesin sisustusjutuissa on tuotu esille hänelle mieleisiä materiaaleja ja tuotteita, sekä erilaisia sisustustrendejä. Inspiroivia lukuhetkiä!