Wonderland-tapettimallisto

Wonderland-tapettimallisto

Teksti: Minna Jones
Kollaasien kuvat: valmistaja

Vaikka itse olen aavistuksen arkisen harmaa värienkäyttäjä omassa kodissani, on työpersoonani onneksi toista. Se villiintyy väreistä ja viihtyy mitä hurjimpienkin tapettien katveessa. Kuten näiden ruotsalaisen Hanna Werningin kevät uutuuksien parissa. Oi mitä värejä ja ai mitä kuoseja!

Kokoelmasta löytyy yhdeksän erilaista mallia ja kaikista väriversioita. Hanna Werningin tuotanto on toki jo tuttua BoråsTapeterin aiempien kausien kautta. Uuden malliston käsialasta löytyy taas luonto ja eläimet ja maaginen satumetsä, mutta Wonderland on ainakin omaan makuuni selkeämpi, yhtenäisempi ja ehdottomasti raikkaampi.

En tiedä mitä te pidätte, mutta k e v ä t –  Se alkoi todellakin tuoksua ja tuntua näiden kuosien kautta. Ja sitähän tässä odotellaan, valon määrän kasvaessa ja lumien sulaessa. Kaivoin esille myös Värisilmän oman, valmiiksi sävytettyjen maalien Lumo-värikartan, josta löytyy todella hienot sävyparit tähän sarjaan ja joiden kautta oli hyvä fiilistellä suosikkejani.

wonderland_wildtuta

Kukkaisen raikas Vildtuta, josta löytyy kolme erilaista väriversiota. Tässä nro.1475, yhdistettynä Kaiku ja Yrtti sävyihin.

wonderland_hoppmose

Hilpeästi hyppelevien kettujen metsä eli Hoppmosse nro. 1452 josta löytyy viisi erilaista sävyä. Sen pariksi laitoin Mauste, Hentomieli ja Kepeä -sävyt.

wonderland_flyttfro

Pala saharaa, aavikkoa ja ruotsalaista metsää, kohtaavat tässä maagisessa Flyttfrö-sarjassa, josta löytyy kaksi väriä. Tässä nro. 1479 ja siihen yhdistin Lumo kartasta Yrtti, Mauste ja Pilke -sävyt.

wonderland_molntuss

Vähän uneliaampi ja rauhallisempi Molntuss on neljän eri sävyisen tapetin sarja. Tässä puuterinen 1457, seuranaan Ihmetys ja Riemu.

wonderland_stjarnflor

Ehkä perinteisin on graafinen Stjärnflor, kuuden eri sävyn sarjana. Tässä harmaa nro. 1464 yhdistettynä Huurteiseen ja Lupaukseen. Mukana myös keltainen nro. 1466

Ja koska näitä ihanuuksia alkaa saada? Ihan pian, maaliskuussa Värisilmästä. Ei muuta kuin kevättä kohti!

Minna Jones
Kirjoittaja

Minna Jones

Sisustusstylisti ja -suunnittelija Minna Jonesin sisustusjutuissa on tuotu esille hänelle mieleisiä materiaaleja ja tuotteita, sekä erilaisia sisustustrendejä. Inspiroivia lukuhetkiä!